lauantai 23. helmikuuta 2013

Listat antiikkikaappiin

Ostimme lähes 200-vuotiaan antiikkikaapin yksityiseltä myyjältä. Kaapista puuttui pari listaa, jotka jouduin tekemään itse.Toinen on haljennut ylälista, toinen puuttuva sokkelilista. Siis kuvassa näkyvä on irroitettu malliksi puuttuvaa listaa varten. Taitaisi tuo haljennut reuna tarvita myös ehostusta.


Listojen profiilien tekoon tarvitsi useita erilaisia jyrsijän teriä, koska juuri oikeanlaista ei ollut.


Ei vielä sovi, täytyy höylätä vähän pois.30.3.-13 ehdin taas paneutua kaapin kunnostukseen.
Edessä olevan pitkän sokkelilistan otin irti, kiskoin huonot puutapit pois ja laitoin tilalle uudet.


Kun sain sokkelilistan paikoilleen, tein kaapin pohjaan puuttuvan laudan tilalle uuden vastaavan.

                                

Seuraavaksi kiinnitin toisen kyljen sokkelilistan. porasin muutamia uusia reikiä, ja laitoin puutapit ja niihin liimaa.SKANDAALI: Koska kaappi on hyvin raskas, niin oioimme hiukan tuon uuden listan kiinnityksessä. Kun vielä laitettiin nuo pehmustetassut, niin coctail alkoi olla melkoinen.
Näinhän voi tehdä, kun tekee itselleen mutta muille ei saa tehdä.  ; )Kaappi on saanut sokkelilistat paikoilleen, ja voin siirtyä seuraavaan hommaan. Kaikki edelliset hirvitykset on onnellisesti piilossa.
Tuo uusi lista tietenkin odottelee maalia.Vanhan saranan tilalle on tarkoitus laittaa itse taottu uusi sarana. Edelliset omistajat oli lyöneet vasaralla vanhan saranan alle naulaa, puutikkua sun muuta sälää ja näin 'tekohengittäneet' saranan toimivuutta. Itse tein uuteen saranaan pitemmän niveltapin, jolloin nuo ongelmat poistuivat.


1 kommentti:

  1. Uusien osien teko vanhoihin huonekaluihin taitaa haastaa tekijänsä oikein kunnolla.

    VastaaPoista